top of page

My Site 1 Group

Public·9 members

Ana Karenjina Film Sa Prevodom Na Srpski


Ana Karenjina film sa prevodom na srpski
Ana Karenjina je filmska adaptacija istoimenog romana Lava Nikolajeviča Tolstoja, koji je objavljen u periodu od 1873. do 1877. godine. Roman prati život Ane Karenjine, pripadnice visokog društva carske Rusije, koja započinje strastvenu aferu sa mladim i zgodnim grofom Vronskim, uprkos tome što je udata za starijeg i uglednog državnog službenika Alekseja Karenjina. Ana se suočava sa posledicama svoje odluke, koja utiče na njen položaj u društvu, njen odnos sa sinom i njen unutrašnji mir.


Film je režirao Džo Rajt, koji je poznat po svojim adaptacijama klasičnih dela kao što su Gordost i predrasuda i Pokajanje. Scenario je napisao Tom Stopard, koji je dobitnik Oskara za film Šekspir u ljubavi. U glavnim ulogama su Kira Najtli kao Ana Karenjina, Džud Lou kao Aleksej Karenjin i Aron Tejlor-Džonson kao grof Vronski. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Torontu 2012. godine, a u Srbiji je stigao u bioskope 2013. godine.


Download Zip: https://t.co/J2m4oKCdii


Film se odlikuje vizuelnom raskošnošću i stilizovanom scenografijom, koja sugeriše da se radnja odvija na pozornici pozorišta. Rajt je ovim pristupom želeo da naglasi veštačku i ograničenu prirodu visokog društva u kome se Ana kreće, kao i njenu želju da pobegne iz njega. Film takođe ističe paralelnu priču o Konstantinu Levinu, zemljoposedniku koji traži smisao života i ljubav sa Kiti Šerbatskom, sestrom Ane Karenjine. Levin predstavlja kontrast Ani, jer on bira jednostavan i iskren život na selu, u skladu sa prirodom i Bogom.


Film je dobio različite kritike, od kojih su neke hvalile njegovu originalnost i estetiku, a neke ga kritikovale zbog nedostatka emocije i dubine likova. Film je nominovan za četiri Oskara, uključujući najbolju muziku, kostimografiju, scenografiju i fotografiju. Film je takođe osvojio tri BAFTA nagrade, za najbolju kostimografiju, šminku i frizuru i scenografiju.


Ako želite da pogledate trejler filma sa srpskim titlovima, možete to učiniti na sledećem linku: [trejler].


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page